Als het gaat om vervoer zonder spoed, heb je wel een verwijzing nodig van een arts. Dat is een hoop geld. Het oproepen van een ambulance kost al snel 700 euro. U betaalt dus mee aan het vervoer, zolang uw maximale eigen risico niet is bereikt, Voor een spoedrit declareren wij bij de zorgverzekeraar het landelijk vastgestelde tarief van 682,29 euro plus 3,90 euro per gereden kilometer. Hoi F.O., als er een ambulance voor je gebeld wordt en dan worden deze kosten gedeclareerd op de verzekering van degene die hulp nodig heeft. Er moet dan wel sprake zijn van medisch noodzakelijk vervoer en een enkele rit mag niet langer zijn dan 200 kilometer. De ziekteverzekering kent tegemoetkomingen in de reiskosten voor (ouders van) patiënten met welbepaalde aandoeningen alsook voor personen in revalidatie of opgenomen in centra voor dagverpleging. Alleen wanneer de ambulance de patiënt vervoert naar (bijvoorbeeld) het ziekenhuis, worden kosten in rekening gebracht bij de patiënt op basis van vastgestelde tarieven.. Als de patiënt ter plaatse onderzocht en/of behandeld wordt, maar niet wordt vervoerd, spreken we van een zogenaamde Eerste Hulp Geen Vervoer (EHGV) inzet. Gelukkig worden de kosten om een ambulance te laten komen en de eventuele vervoerskosten vergoed vanuit de basisverzekering. Goed om te weten: kosten voor een ambulance worden alleen gerekend als de patiënt ook echt vervoerd wordt. Dan kan een arts of specialist bij de meldkamer een ambulance bestellen. De ambulance is gewoonlijk binnen 15 minuten ter plaatse. Op locatie maken de ambulancemedewerkers de afweging of je mee vervoerd dient te worden of niet. Hierbij moet dan wel sprake zijn van medisch noodzakelijk vervoer. Anders kunnen ze je bijvoorbeeld langs de huisartspost sturen of een simpel verband aanbrengen. Pagina 1 van circa 15 resultaten voor kosten ambulance vervoer - 0.191 sec.

Gelukkig zijn de kosten voor een ambulance en het eventuele vervoer naar het ziekenhuis opgenomen in de basisverzekering van je zorgverzekering. De kosten van niet-dringend vervoer zijn ten laste van de patiënt.

De zorgverzekeraar verrekent deze kosten eerst met uw eigen risico. Ambulance zonder vervoer. Als de ambulance komt opdagen, maar je wordt niet vervoerd, dan zullen er ook geen kosten in rekening worden gebracht.

Kosten. Besteld vervoer: voor situaties waarin u door uw ziekte alleen maar liggend vervoerd mag worden. Bijvoorbeeld voor vervoer naar een afspraak in het ziekenhuis. Ambulance vervoer, (spoedeisend en niet-spoedeisend) wordt namelijk vergoed uit je basisverzekering. Het kan zijn dat de ambulance je ter plekke kan helpen en dat je niet naar het ziekenhuis gebracht hoeft te worden. Er is, behoudens uitzondering, geen tegemoetkoming in de ziekteverzekering. Je betaalt hierover wel je eigen risico.